Connect with us

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου

kremmydopita-768x512

Προετοιμασία 40΄ Αναμονή 20΄ Ψήσιμο 50΄ – 55΄ Κόστος 11 €

Υλικά (για 9 μερίδες)

Για το φύλλο

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο)

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

1 αβγό

4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για την επιφάνεια

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Κορν φλάουρ, για το άνοιγμα του φύλλου

Αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

1 κιλό τυροβολιά Μυκόνου ή ξινομυζήθρα

2 αβγά

1 ξερό κρεμμύδι, μεσαίου μεγέθους, τριμμένο

5 – 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένα

5 κ.σ. άνηθος

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Φύλλο: Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια
μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας μας με κορν φλάουρ για να ανοίξουμε εκεί το φύλλο (γίνεται
πιο τραγανό με κορν φλάουρ). Κόβουμε τη ζύμη σσε δύο μέρη. Το ένα, να είναι λίγο πιο μικρό και τα ανοίγουμε σε δύο φύλλα
πάχους 3 χλστ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.

Στρώνουμε μέσα το πιο μικρό φύλλο έτσι ώστε να καλύψει την επιφάνεια και τα τοιχώματα
του ταψιού. Ανακατεύουμε μαζί, σε ένα μπολ, όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το
ελαιόλαδο και την αδειάζουμε πάνω στο φύλλο.

Την στρώνουμε με ένα μαχαίρι ή με ένα κουτάλι ώστε να είναι ισόπαχη και ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το οποίο τυλίγουμε γύρω γύρω από την πίτα, σαν στεφάνι. Τρυπάμε την επιφάνεια της
πίτας με ένα μαχαίρι και την χαράσσουμε σε κομμάτια. Αλείφουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε για 50 – 55 λεπτά.

Πηγή: Γευσιγνώστης

Continue Reading
Advertisement

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ νουτέλας με δύο υλικά

Κέικ νουτέλας με δύο υλικά

Υλικά

4 αβγά
240 γρ. νουτέλα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς ένα τσέρκι.
Τοποθετήστε τα αβγά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι το μείγμα να τριπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 5- 7 λεπτά.

Βάλτε τη νουτέλα σε ένα γυάλινο μπολ και τοποθετήστε στο φούρνο μικροκυμάτων για 15- 20 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε το 1/3 του μείγματος των αβγών στη νουτέλα και ανακατέψτε.
Επαναλάβετε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα αβγά, προσθέτοντας κάθε φορά το 1/3 του μείγματος.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα τσέρκι και ψήστε για 25- 30 λεπτά.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με μαύρη μπίρα στον φούρνο

Κοτόπουλο με μαύρη μπίρα στον φούρνο

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά
κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγο θυμάρι και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Σε ένα ταψί προσθέτουμε τις πατάτες με την φλούδα αφού τις έχουμε πλύνει και κόψει στη μέση.

Στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και το σκόρδο προσθέτουμε 500 γρ. μαύρη μπίρα, το ξίδι, το μέλι, 1 κ.σ. νοστιμιά και ανακατεύουμε. Το κουτάκι με την υπόλοιπη μπίρα το αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στο ταψί με τις πατάτες.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέσα στο ταψί.

Κάνουμε ένα κενό στη μέση του ταψιού όπου τοποθετούμε το κουτάκι με τη μισή μαύρη μπίρα.

Μέσα στο κουτάκι προσθέτουμε τα κλωνάρια από το δεντρολίβανο και το θυμάρι.

Βάζουμε στο κοτόπουλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. νοστιμιά και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια.

Βάζουμε όρθιο το κοτόπουλο στο ταψί, επάνω στο κουτάκι της μπίρας ώστε να μείνει όρθιο και να ψηθεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε το κουτάκι της μπίρας από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.

Αφαιρούμε τις πατάτες από το ταψί και τις αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα

Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί.

Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το κορν φλάουρ και αραιώνουμε με το νερό.

Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι με τη σάλτσα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει.

Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες, τη σάλτσα και προσθέτουμε φρέσκια ρίγανη και δεντρολίβανο.

akispetretzikis.com

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πένες με γαρίδες

Πένες με γαρίδες

Συστατικά

300 γρ. πένες

αλάτι

πιπέρι

1 κιλό γαρίδες, Νο1

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 πιπεριές τσίλι

2 σκ. σκόρδο

50 γρ. ούζο

1/4 ματσάκι βασιλικό

100 γρ. ταχίνι

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο

πιπέρι

βασιλικό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τις
και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι ολόκληρες τσίλι πιπεριές μαζί με τις σκελίδες σκόρδο και σοτάρουμε.

Σβήνουμε με το ούζο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Μεταφέρουμε σε ένα μίξερ τις πιπεριές τσίλι και τα σκόρδο, προσθέτουμε
2 κ.σ. ελαιόλαδο και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον
βασιλικό, το ταχίνι και χτυπάμε καλά. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού. Αν το μείγμα μας είναι αρκετά πηχτό προσθέτουμε 1 κουτάλα της σούπας νερό από τις πένες και ανακατεύουμε. Βάζουμε της γαρίδες και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και βασιλικό.

akispetretzikis.com

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για σπιτικό μπέργκερ με κοτόπουλο και αβοκάντο

Συνταγή για σπιτικό μπέργκερ με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μία πεντανόστιμη παραλλαγή του αγαπημένου σου junk food που πρέπει να δοκιμάσεις – και να ετοιμάσεις – .

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
  • 1/2 του φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 του φλιτζανιού κόλιανδρος
  • 1 αβοκάντο, ώριμο
  • 1/2 καυτερή πιπεριά, λιωμένη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κουτ. του γλυκού χυμός από lime
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ξύσμα lime
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 ψωμάκια για burger
  • Μία ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • λίγη μαγιονέζα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις ανακατεύεις το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, την καυτερή πιπεριά, το αβοκάντο και τον χυμό από lime.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, προσθέτεις το ξύσμα από ένα lime, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αβγό.
  • Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα και μαρινάρεις με τον τρόπο αυτό το φιλέτο σου.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, θωρακίζεις το κοτόπουλο σου, ψήνοντας το για 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  • Παράλληλα, φρυγανίζεις τα ψωμάκια σου σε μία τοστιέρα για δύο λεπτά.
  • Απλώνεις τη μαγιονέζα, τοποθετείς το λάχανο, την ντομάτα, το αβοκάντο, στη μέση το φιλέτο κοτόπουλο και στη συνέχεια τα υλικά της βάσης με την αντίστροφη σειρά.
  • Απολαμβάνεις, όσο είναι ζεστό!

tlife.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπαγγέτι με γαρίδες και «τριλογία» ντομάτας

Σπαγγέτι με γαρίδες και «τριλογία» ντομάτας

Μια ωραία γαριδομακαρονάδα για να περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι. Τα ζυμαρικά ΟΜΙΚΡΟΝ και το σωστό μαγείρεμα θα κάνουν τη διαφορά.

Υλικά

  • 500γρ. Μακαρόνια Σπαγγέτι Νο 6 ΟΜΙΚΡΟΝ
  • 25 γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι Τομάτα Στον Τρίφτη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1½ φλιτζάνι Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 150γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τις γαρίδες: Καθαρίζετε προσεκτικά τις ωμές γαρίδες από τα κεφάλια και από τα κελύφη τους. Με ένα μαχαίρι τις χαράζετε κατά μήκος της πλάτης και αφαιρείτε το εντεράκι τους. Τις πλένετε και τις φυλάτε στο ψυγείο. Βράζετε τα κεφάλια και τα κελύφη σε 2 λίτρα νερό για μισή ώρα. Τα σουρώνετε και κρατάτε το ζωμό στην άκρη.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τον βασιλικό και προσθέτετε την Τομάτα Στον Τρίφτη και τα Τοματάκια. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να μελώσει, χωρίς όμως να πήξει πάρα πολύ.

Ετοιμάζετε τα μακαρόνια: Βράζετε το ζωμό που κρατήσατε σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας λίγο αλάτι. Ρίχνετε τα σπαγγέτι και τα βράζετε μέχρι να γίνουν «al dente». Τα σουρώνετε και μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν αδειάζετε τη μισή σάλτσα. Ρίχνετε από πάνω τα σπαγγέτι και ανακατεύετε καλά.

Ζεσταίνετε την υπόλοιπη σάλτσα μέχρι να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Σερβίρετε τα σπαγγέτι σε μεγάλη πιατέλα ρίχνοντας από πάνω τις γαρίδες με την υπόλοιπη σάλτσα και το τριμμένο Σαν Μιχάλη.

olivemagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαραθοπιτάκια τηγανητά με γλυκιά σάλτσα τσίλι

Μαραθοπιτάκια τηγανητά με γλυκιά σάλτσα τσίλι

Συνδυάζουμε τα παραδοσιακά μαραθοπιτάκια με μία γλυκιά και καυτερή σάλτσα τσίλι και το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό!

Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα χορταρικά, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.

Για τη ζύμη: Βάζετε σε ένα μπολ το νερό, το ελαιόλαδο, το ούζο (ή το τσίπουρο), τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και αρχίζετε να προσθέτετε σιγά-σιγά 350γρ. αλεύρι, δουλεύοντας με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Αν δείτε ότι χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη. Ζυμώνετε δυνατά για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική. Τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Χωρίζετε τη ζύμη σε 3 μπαλάκια, πασπαλίζετε με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγετε με τον πλάστη φύλλο πάχους περίπου 3-4 χιλιοστών. Με ένα κουπ πατ διαμέτρου 12εκ. κόβετε μικρούς κύκλους ζύμης και γεμίζετε τον κάθε κύκλο με 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Βρέχετε λίγο τις άκρες της ζύμης και φέρνετε τη μισή πλευρά πάνω από την άλλη κλείνοντας τα πιτάκια. Τα κολλάτε καλά πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι.

Βάζετε αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζετε τα μαραθοπιτάκια σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τα σερβίρετε ζεστά μαζί με τη σάλτσα τσίλι.

Για τη σάλτσα τσίλι: Πλένετε και κόβετε μόνο τα κοτσανάκια (αφήνετε τα σπόρια) από τις πιπεριές. Τις χοντροκόβετε και τις βάζετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιείτε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.

Δείτε τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Entertaiment18 hours ago

Δάκρυσε η Πόπη Τσαπανίδου και ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές

Celebrities18 hours ago

Τζόνι Ντεπ: Παραλαμβάνει το βραβείο «Χρυσός Βάτραχος»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ18 hours ago

Ολυμπιακός : Απόλυτη προσήλωση στο πλάνο και τύχη

Cinema18 hours ago

Δείτε το τρέιλερ από το πολυαναμενόμενο φιλμ «Between the World and Me»

ΕΛΛΑΔΑ19 hours ago

Κοροναϊός : Οι θάνατοι επισκιάζουν τη μείωση κρουσμάτων – Μονόδρομος μοιάζει η παράταση στο lockdown

ΕΛΛΑΔΑ2 days ago

Σοκάρουν οι απώλειες από τον κορωνοϊό – Στο 11,8% παραμένει ο δείκτης θετικότητας

xristos-dantis-people-95-1
Entertaiment2 days ago

Χρήστος Δάντης: «Το καβάλησα το καλάμι για λίγο βέβαια – Ήθελα να έχω ένα Grammy»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 days ago

Premier League, Λίβερπουλ-Λέστερ 3-0: Η πρωταθλήτρια είναι εδώ

Entertaiment2 days ago

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην παίκτρια του MasterChef είναι σε διάσταση με τη σύζυγό της – «Είμαι πολύ θυμωμένη μαζί της»

ΕΛΛΑΔΑ2 days ago

Κορονοϊός: Με sms η έξοδος τα Χριστούγεννα – Ψώνια με click away – Τι θα γίνει με το lockdown

Entertaiment18 hours ago

Δάκρυσε η Πόπη Τσαπανίδου και ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές

Celebrities18 hours ago

Τζόνι Ντεπ: Παραλαμβάνει το βραβείο «Χρυσός Βάτραχος»

Entertaiment2 days ago

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην παίκτρια του MasterChef είναι σε διάσταση με τη σύζυγό της – «Είμαι πολύ θυμωμένη μαζί της»

Entertaiment5 days ago

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός έως τις 29 Νοέμβρη; Η ανάλυση του Αρναούτογλου

Entertaiment5 days ago

The Bachelor: Έξω φρενών η Σία με την Αντζελίνα – “Οι κούκλες είναι πλαστικές… Εγώ τουλάχιστον είμαι 1,80”

Entertaiment5 days ago

Γρηγόρης Πετράκος: Τι απαντά για την εισαγγελική έρευνα για το βίντεο του -“Δεν προέτρεψα κανέναν! H λέξη εισαγγελέας συνιστά δικτατορική στάση”

Entertaiment5 days ago

Naya: Το καλοκαίρι που πήγα στη Βόρεια Ήπειρο μου είπαν ότι είναι περήφανοι που δεν έκρυψα την καταγωγή μου

Entertaiment7 days ago

Δήμητρα Αλεξανδράκη : Για αυτό θα μείνετε μια ζωή στα 800 ευρώ και στα δανεικά των φίλων σας,

Entertaiment7 days ago

Στέλιος Κρητικός: «Στο Survivor θα πήγαινα ξανά μόνο για οικονομικούς λόγους»

Entertaiment7 days ago

Η Ιωάννα Τούνη “αδειάζει” δημόσια τη Σάσα Σταμάτη – “Θα ήθελα να μάθετε την αλήθεια, ως τώρα δεν ήθελα να την εκθέσω…”

Advertisement
Advertisement

ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ