Connect with us

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρεμμυδοτυρόπιτα Μια ωραία μοσχομυριστή πίτα

kremidotyropita-430x575

Μια ωραία μοσχομυριστή πίτα με πράσο, κρεμμύδι, γραβιέρα και φέτα, με τραγανό ροδοψημένο χωριάτικο φύλλο.

Υλικά

  • 4 φύλλα χωριάτικα
  • 5 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα όπως στη χωριάτικη
  • 4 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, κομμένα σε ροδέλες
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 300γρ. φέτα τριμμένη
  • 4 αβγά
  • λάδι για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Zεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα πράσα, αλατίζετε και σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Kατεβάζετε τα κρεμμύδια και τα πράσα από τη φωτιά. Προσθέτετε τη φέτα, τη γραβιέρα τα αβγά και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Δεν πρέπει να είναι ζεστή όταν θα τη βάλετε στην πίτα.

Λαδώνετε καλά ένα μικρό μακρόστενο ταψάκι και στρώνετε τα µισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα προς ένα. Αδειάζετε στο ταψί πάνω από τα λαδωµένα φύλλα τη γέμιση και την απλώνετε ομοιόμορφα να πάει παντού. Φέρνετε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από το ταψί πάνω από τη γέµιση λαδώνοντάς τες καλά.

Σκεπάζετε την πίτα µε τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία λαδώνετε επίσης ένα προς ένα και τα τσαλακώνετε ελαφρώς κατά µήκος και κατά πλάτος έτσι ώστε να µην εξέχουν από το ταψί και να µη χρειαστεί να τα κόψετε ή να τα σπρώξετε πίσω από τα κάτω φύλλα.

Pαντίζετε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζετε σε τετράγωνα κομμάτια και την ψήνετε στο φούρνο για μία ώρα ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα τα φύλλα της.

olivemagazine.gr

Continue Reading
Advertisement

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πένες με γαρίδες

Πένες με γαρίδες

Συστατικά

300 γρ. πένες

αλάτι

πιπέρι

1 κιλό γαρίδες, Νο1

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 πιπεριές τσίλι

2 σκ. σκόρδο

50 γρ. ούζο

1/4 ματσάκι βασιλικό

100 γρ. ταχίνι

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο

πιπέρι

βασιλικό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τις
και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι ολόκληρες τσίλι πιπεριές μαζί με τις σκελίδες σκόρδο και σοτάρουμε.

Σβήνουμε με το ούζο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Μεταφέρουμε σε ένα μίξερ τις πιπεριές τσίλι και τα σκόρδο, προσθέτουμε
2 κ.σ. ελαιόλαδο και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον
βασιλικό, το ταχίνι και χτυπάμε καλά. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού. Αν το μείγμα μας είναι αρκετά πηχτό προσθέτουμε 1 κουτάλα της σούπας νερό από τις πένες και ανακατεύουμε. Βάζουμε της γαρίδες και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και βασιλικό.

akispetretzikis.com

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για σπιτικό μπέργκερ με κοτόπουλο και αβοκάντο

Συνταγή για σπιτικό μπέργκερ με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μία πεντανόστιμη παραλλαγή του αγαπημένου σου junk food που πρέπει να δοκιμάσεις – και να ετοιμάσεις – .

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
  • 1/2 του φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 του φλιτζανιού κόλιανδρος
  • 1 αβοκάντο, ώριμο
  • 1/2 καυτερή πιπεριά, λιωμένη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κουτ. του γλυκού χυμός από lime
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ξύσμα lime
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 ψωμάκια για burger
  • Μία ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • λίγη μαγιονέζα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις ανακατεύεις το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, την καυτερή πιπεριά, το αβοκάντο και τον χυμό από lime.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, προσθέτεις το ξύσμα από ένα lime, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αβγό.
  • Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα και μαρινάρεις με τον τρόπο αυτό το φιλέτο σου.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, θωρακίζεις το κοτόπουλο σου, ψήνοντας το για 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  • Παράλληλα, φρυγανίζεις τα ψωμάκια σου σε μία τοστιέρα για δύο λεπτά.
  • Απλώνεις τη μαγιονέζα, τοποθετείς το λάχανο, την ντομάτα, το αβοκάντο, στη μέση το φιλέτο κοτόπουλο και στη συνέχεια τα υλικά της βάσης με την αντίστροφη σειρά.
  • Απολαμβάνεις, όσο είναι ζεστό!

tlife.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπαγγέτι με γαρίδες και «τριλογία» ντομάτας

Σπαγγέτι με γαρίδες και «τριλογία» ντομάτας

Μια ωραία γαριδομακαρονάδα για να περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι. Τα ζυμαρικά ΟΜΙΚΡΟΝ και το σωστό μαγείρεμα θα κάνουν τη διαφορά.

Υλικά

  • 500γρ. Μακαρόνια Σπαγγέτι Νο 6 ΟΜΙΚΡΟΝ
  • 25 γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι Τομάτα Στον Τρίφτη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1½ φλιτζάνι Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 150γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τις γαρίδες: Καθαρίζετε προσεκτικά τις ωμές γαρίδες από τα κεφάλια και από τα κελύφη τους. Με ένα μαχαίρι τις χαράζετε κατά μήκος της πλάτης και αφαιρείτε το εντεράκι τους. Τις πλένετε και τις φυλάτε στο ψυγείο. Βράζετε τα κεφάλια και τα κελύφη σε 2 λίτρα νερό για μισή ώρα. Τα σουρώνετε και κρατάτε το ζωμό στην άκρη.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τον βασιλικό και προσθέτετε την Τομάτα Στον Τρίφτη και τα Τοματάκια. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να μελώσει, χωρίς όμως να πήξει πάρα πολύ.

Ετοιμάζετε τα μακαρόνια: Βράζετε το ζωμό που κρατήσατε σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας λίγο αλάτι. Ρίχνετε τα σπαγγέτι και τα βράζετε μέχρι να γίνουν «al dente». Τα σουρώνετε και μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν αδειάζετε τη μισή σάλτσα. Ρίχνετε από πάνω τα σπαγγέτι και ανακατεύετε καλά.

Ζεσταίνετε την υπόλοιπη σάλτσα μέχρι να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Σερβίρετε τα σπαγγέτι σε μεγάλη πιατέλα ρίχνοντας από πάνω τις γαρίδες με την υπόλοιπη σάλτσα και το τριμμένο Σαν Μιχάλη.

olivemagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαραθοπιτάκια τηγανητά με γλυκιά σάλτσα τσίλι

Μαραθοπιτάκια τηγανητά με γλυκιά σάλτσα τσίλι

Συνδυάζουμε τα παραδοσιακά μαραθοπιτάκια με μία γλυκιά και καυτερή σάλτσα τσίλι και το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό!

Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα χορταρικά, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.

Για τη ζύμη: Βάζετε σε ένα μπολ το νερό, το ελαιόλαδο, το ούζο (ή το τσίπουρο), τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και αρχίζετε να προσθέτετε σιγά-σιγά 350γρ. αλεύρι, δουλεύοντας με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Αν δείτε ότι χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη. Ζυμώνετε δυνατά για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική. Τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Χωρίζετε τη ζύμη σε 3 μπαλάκια, πασπαλίζετε με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγετε με τον πλάστη φύλλο πάχους περίπου 3-4 χιλιοστών. Με ένα κουπ πατ διαμέτρου 12εκ. κόβετε μικρούς κύκλους ζύμης και γεμίζετε τον κάθε κύκλο με 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Βρέχετε λίγο τις άκρες της ζύμης και φέρνετε τη μισή πλευρά πάνω από την άλλη κλείνοντας τα πιτάκια. Τα κολλάτε καλά πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι.

Βάζετε αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζετε τα μαραθοπιτάκια σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τα σερβίρετε ζεστά μαζί με τη σάλτσα τσίλι.

Για τη σάλτσα τσίλι: Πλένετε και κόβετε μόνο τα κοτσανάκια (αφήνετε τα σπόρια) από τις πιπεριές. Τις χοντροκόβετε και τις βάζετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιείτε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.

Δείτε τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξε σπίτι σου το πιο νόστιμο παγωτό σάντουιτς με σοκολάτα γάλακτος

Φτιάξε σπίτι σου το πιο νόστιμο παγωτό σάντουιτς με σοκολάτα γάλακτος

Η ζέστη με χτύπησε κατακούτελα και αφού εξάντλησα το χώρο στο στομάχι
μου από παγωμένο νερό και κρύους καφέδες, μου ήρθε μια κολασμένη επιθυμία για παγωτό.

Εφόσον είχα χρόνο αποφάσισα να φτιάξω σπίτι μια παλιά δοκιμασμένη
συνταγή, που την έχω ταυτίσει με τα καλοκαίρια στο χωριό, όπου η γιαγιά δεν
άφηνε να τρώμε άλλα παγωτά εκτός από αυτά που έφτιαχνε αυτή.

Λοιπόν πριν ξεκινήσεις τη συνταγή επισκέψου το σούπερ μάρκετ και αγόρασε:

1 πακέτο μπισκότα τύπου Μιράντα

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)

600 ml κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά

150 γρ. σοκολάτα γάλακτος τριμμένη

2 βανίλιες

Βάλε το κλιματιστικό στο φουλ και ξεκίνα τη συνταγή.

  • Στρώσε σε ένα μεγάλο ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί.
  • Τοποθέτησε τα μισά μπισκότα στο ταψί.
  • Χτύπα στο μίξερ, τη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα
  • Αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτεις τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύεις με το κουτάλι
  • Βάζεις το μείγμα πάνω στα μπισκότα
  • Και τα καλύπτεις με τα υπόλοιπα μπισκότα από πάνω
  • Βάζεις μια μεμβράνη και το τοποθετείς στην κατάψυξη
  • Όταν παγώσει αρκετά το κόβεις σε κομμάτια μεγέθους που εσύ επιθυμείς και το απολαμβάνεις.
Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κορμός με λευκή σοκολάτα, κράνμπερις και αμύγδαλα

Κορμός με λευκή σοκολάτα, κράνμπερις και αμύγδαλα

Υλικά

  • 1½ κουτί μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
  • 125γρ. μαργαρίνη σκληρή
  • ½ κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 6 κουτ. σούπας τρίμμα ινδικής καρύδας
  • 100γρ. κράνμπερις
  • 100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκοπανισμένα
  • 2-3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη μαργαρίνη ξεχωριστά.
Ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαργαρίνη και μετά ανακατεύετε στο μίγμα το
ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα, τα κράνμπερις και τα αμύγδαλα.

Ντύνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με ένα κομμάτι μεμβράνη και αφήνετε να
εξέχει τριγύρω. Στη συνέχεια τοποθετείτε μπισκότα στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας
βουτώντας τα πρώτα πολύ γρήγορα σε κρύο γάλα. Όπου χρειάζεται
κόβετε τα μπισκότα για να μπορέσετε να την καλύψετε παντού.

Τα υπόλοιπα μπισκότα τα σπάζετε στα τέσσερα και τα ραντίζετε με το ρούμι.
Τα ανακατεύετε στο μίγμα της σοκολάτας και μετά αδειάζετε το τελικό μίγμα μέσα στη φόρμα.

Κλείνετε το γλυκό από πάνω με τη μεμβράνη που εξέχει και το αφήνετε
στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρετε το γλυκό μετά από μερικές ώρες σε
μακρόστενη φόρμα και αφαιρείτε τη μεμβράνη. Σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.

olivemagazine.gr

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ1 hour ago

Ναύπλιο: 26χρονος νεκρός σε τροχαίο – Κάηκε ζωντανός μετά τη σύγκρουση

Entertaiment2 hours ago

Θανάσης Βισκαδουράκης : Τα σκληρά παιδικά χρόνια και τα χρόνια στο ορφανοτροφείο

Cinema15 hours ago

Μάχη Netflix με Apple για την νέα ταινία Τζέιμς Μποντ

Entertaiment21 hours ago

Ο Τριαντάφυλλος με δάκρυα στα μάτια «αδειάζει» την Ευρυδίκη Παπαδοπούλου

ΖΩΔΙΑ1 day ago

Ζώδια: Τι μας φέρνουν τα άστρα την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου;

Entertaiment1 day ago

Αμαρυλλίς: Η μάχη της με τον κορονοϊό!

Entertaiment1 day ago

Ο δικηγόρος του Τριαντάφυλλου για τις καταγγελίες της Ευρυδίκης: “Αν δεν ζητήσει δημόσια συγγνώμη, θα γίνει μήνυση”

Entertaiment2 days ago

Χαλασμός με την Ευρυδίκη Παπαδοπούλου στον Νίκο Μουτσινά – «Εμετός»

Entertaiment2 days ago

Η Χριστίνα Ορφανίδου αποχώρησε από το Big Brother και μίλησε για όλα στο “Love it”

Entertaiment4 days ago

Έλενα Μπάση: Μπήκε στο πλατό της Γερμανού κρατώντας την ταυτότητα της

Advertisement
Advertisement

ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ